חיפוש

תביעת נכות כללית הוראות והנחיות

אין ספק שתאונה או מחלה הן אירוע לא נעים מבחינה גופנית, אך לאירועים אלו עלולות להיות גם השלכות כלכליות רבות חשיבות, במידה וכתוצאה מהתאונה

או המחלה נפגעה יכולתו של העובד להמשיך ולעבוד.

במידה ועקב האירוע נקבעו לכם אחוזי נכות, הרי שתוכלו לקבל קצבת נכות כללית מביטוח לאומי

 

כיצד המוסד לביטוח לאומי קובע זכאות לפיצויים?

כישראלים תושבי מדינת ישראל, אנו מחויבים, על פי חוק, בתשלום חודשי קבוע לביטוח לאומי, החל מגיל 18 ועד גיל הפרישה (67 לגברים ו-62 לנשים). תשלום חודשי זה אמור לסייע לכל אדם שעקב מחלה או תאונה, בין אם בחייו הפרטיים ובין אם במקום עבודתו, נקלע לקשיים כלכליים עקב מצבו הבריאותי.

המוסד לביטוח לאומי מעניק לזכאים זכויות, שירותים והטבות שונות, בהתאם למצבם הבריאותי, כאשר הפיצויים הכספיים העיקריים הם בעקבות נכות מהעבודה, קצבה בגין שירותים מיוחדים (עזרה בפעולות יום יומיות כגון הלבשה, רחיצה, תחזוקת הבית ועוד), פטור ממס הכנסה ואף תביעת נכות כללית המעניקה קצבת תשלום חודשית לזכאים.

לכל זכאות והטבה שמעניק המוסד לביטוח לאומי, ישנם מנגנוני זכאות לתשלום קבועים ומוגדרים, שעל האדם הנפגע לעמוד בתנאים ספציפיים אלו בכדי לממש את זכאותו. חלק עיקרי בקביעת זכאות זו הוא קביעת אחוזי הנכות בגין הפציעה.

 

התנאים לקבלת קצבת נכות

בכדי לקבל קצבה חודשית קבועה, או כפי שהיא מכונה בשפה המקצועית תביעת נכות כללית, המוסד לביטוח לאומי הגדיר כי לאדם הנפגע צריך להיקבע על ידי רופא מומחה אחוזי נכות בשיעור של 60% או בשיעור של 40% אם קיימת נכות אחרת בשיעור של 25%.

תנאי נוסף הינו קביעת דרגת אי כושר עבודה. במידה ויכולת ההשתכרות נפגעה ב-50% לפחות. דרגת אי כושר עבודה נקבעת על ידי ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, והיא נעה בין 60%, 65%, 74% ו-100%.

בנוסף, בכדי לקבל קצבת נכות כללית, עליך לא לעבוד כלל, או להיות בעל הכנסה הנמוכה בשיעור 60% מהשכר הממוצע (מתעדכן מידי שנה).

 

הוראות והנחיות

תהליך תביעת נכות כללית אינו תהליך קל ופשוט, והוא מלווה בבירוקרטיה רבה. לכן, חשוב מאוד למלא בדייקנות וקפדנות את הטפסים והמסמכים הרלוונטיים. מומלץ לערוך רישום ותיעוד מסודר של מקרה הפגיעה או המחלה- תוצאות בדיקות, אבחונים, דו"ח טיפולים וכדומה.

את התביעה לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי ניתן להגיש באתר האינטרנט, בדואר, פקס או מסירה בסניף הקרוב אליכם. לאחר הגשת כלל המסמכים הרלוונטיים תקבלו זימון לוועדות הרפואיות, כאשר בתום כל וועדה תתבקשו לחתום על סיכום ואישור פרוטוקול הוועדה. לוועדה זו ניתן להגיע מלווים בגורם מקצועי, עורך דין או בן משפחה.

כפי שהזכרנו, תהליך הגשת התביעה אינו פשוט, וטעות טכנית קטנה יכולה להתגלות כמהותית ומעכבת את מיצוי זכויותיכם בהמשך הדרך. לכן, מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי המכיר את דרכי ההתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי, כפי שתוכלו למצוא אצל פיצויים- פייפר כהן.

 

מאזניים

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא