מעוניינים לרכוש גריל אבל לא יודעים אם ללכת על גריל גז או גריל פחמים? הגעתם למקום הנכון. שני המוצרים מעניקים אופציית בישול איכותית של בשר, אך הפחם והגז, כל אחד מהם נותן טעם אחר לבשר ולמנה שאנחנו מבשלים על הגריל.
לפני שאתם בוחרים, ודאו כי אתם יודעים מה ההבדלים בין שני המכשירים, ולאחר מכן תוכלו לדעת במדויק מה אתם רוצים ומה הטעמים אליהם אתם מכוונים. אז מה הם ההבדלים המרכזיים בין גריל גז לגריל פחמים? במאמר זה נסביר לכם.
גריל גז או גריל פחמים – מה זה מה?
שני המוצרים מעניקים לנו חוויה כמעט דומה בהכנת הבשר, אבל שונה במהותה – דרך בעירת האש. גריל גז הוא פשוט יותר וקל יותר, הוא נצלה על גז ויכולות הבעירה שלו מתבססות על הדלקה וכיבוי של הגז ושינוי של הטמפרטורה בהתאם. הגז נדלק בקלות ובמהירות ומגיע לטמפ' הרצויה בדקות אחדות.
גריל פחמים לעומת זאת, כפי שמשתמע משמו, מתמחם באמצעות הדלקת פחמים. הפחמים נמצאים מתחת לרשת הצלייה, לוקח להם יותר זמן להתחמם, אך הם מעניקים טעם מעושן נוסף למזון שמתבשל על הרשת. דרכי הבישול בשני הגרילים הם דומים אך שונים ואלה הם ההבדלים:
החוויה שבדרך ההכנה
כשאנחנו מדברים על ההבדלים הבולט מביניהם הוא למעשה זה שמגדיר את השם שלהם – הגז או הפחמים. גריל הפחמים יותר דומה למנגל ביום עצמאות שאנחנו מדליקים באמצעות פחמים ואש חיה. למנגל לוקח יותר זמן להתחמם, קשה לשלוט בטמפרטורה שלו והוא למעשה לא מכשיר טכנולוגי כמו הגריל גז. הגריל גז לעומת זאת מתחמם בדקות אחדות ויגיע בזריזות לחום שאתם מעוניינים בו.
בשני הגרילים ניתן למדוד את החום, אם כי בגריל גז מד החום הוא מובנה. סביב גריל פחמים תמיד צריך להיות אדם שמנפנף ודואג לאש שתשאר חיה, עבודה שאין צורך לבצע עם הגריל גז למעשה. גריל גז היא עבודה יותר קלה, נקייה ומהירה לעומת הגריל פחמים שדורש הקדשת זמן ואנרגיה סביב ההדלקה והכנת הבשרים.
טעם האוכל
ובכן, לכל דבר יש שני צדדים. אם בגריל גז יותר קל לבשל ולהכין את האוכל, ובגריל פחמים נדרשת מחשבה תחילה ואנרגיה משמעותית בהדלקת האש והחזקתה חיה, זה ישתלם לכם בטעם. הרבה השתנה והתפתח בעקבות הטכנולוגיה, אנחנו מנסים לייצר לעצמנו נוחות וקלילות בכל דבר, אך את הטעם של בשר מעושן בגריל פחמים אי אפשר לשחזר לחלוטין בגריל גז.
בשר על גריל פחמים סופח וסופג את הטעם מהתהליך הבעירה של הפחמים והעשן שצולה את הבשר בייחודיות. על כן, בשר בגריל פחמים, כמעט לרוב יהיה בעל טעם עשיר ועמוק יותר, עם צריבה של מנגל ישן של פעם. גם הטעם של גריל גז לא נופל מהטעם של גריל פחמים, במיוחד בבשרים המותאמים לגז, אך קיים הבדל ניכר.